Ülke genelinde örgütlenmesi büyük oranda tamamlayan Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) İl ve İlçe Temsilcileri Çalıştayı Konya’da yapıldı. Gerçekleştiren programda sektörün sorunları konuşuldu
Ülke genelinde örgütlenmesi büyük oranda tamamlayan Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) İl ve İlçe Temsilcileri Çalıştayı Konya Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Gerçekleştiren çalıştaya Genel Başkan Ahmet Baydar ile sendikanın il ve ilçe temsilcilikleri katıldı.
Genel Başkan Ahmet Baydar’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda ilk defa bir araya gelen il ve ilçe temsilcilerin birbirleriyle tanışma ve kaynaşmaları amaçlanmış, özel yurtlarla ilgili sektörel sorunlar üzerinde durulmuş , TÜYİSEN eylem planıyla ilgili gerçekleştiren çalışmalar değerlendirerek olası gelişmelere uygun yeni stratejiler belirlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Tüm Yurt İşverenleri Sendikası(TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar, “Yıllardır yurt sektöründe eksikliği hep hissedilen ama bir türlü gerçekleştiremeyen birlik ve beraberliği TÜYİSEN çatısı altında bir araya gelerek gerçekleştiren siz değerli katılımcılara hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Sendikamız bugün itibariyle üyelerinden aldığı güç ile sektörümüzün içerisinde bulunduğu zorlukların giderilmesinde güçlü bir STK olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Özel öğrenci yurtlarının, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlanması çalışmalarının son aşamaya gelmesi nedeniyle özel yurtların KYK’ya entegrasyonun sağlanması açısından hazırlanacak yeni mevzuatın özel yurtların taleplerini karşılayabilecek olması. Özel Öğrenci Yurtlarının öteden beri devam edip gelen, sektörel sorunlarının giderilmesinde ortak çözüm yollarının bulunması. Yurt sektöründe haksız rekabete neden olan dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilere devletçe verilen beslenme ve barınma yardımlarından, özel öğrenci yurtlarından kalan öğrencilerin de yararlanabilmesi için yasal yollar başta olmak üzere gerekli girişimlerin yapılması.
Ekonomik ve kolay bir çözüm önerisi olarak; Kredi Yurtlar Kurumunun Özel Öğrenci Yurtlarından, hizmet satın alma yolunun açılması için gerekli mevzuat değişiklerin yapılabilmesi. Devletin denetimi ve gözetimi olmadan Yurt, Apart, Pansiyon vb. adlarla kaçak olarak barınma hizmeti veren illegal binalarda gençlerimizin her türlü ahlaki tehlikeyle karşı karşıya kalabildiği can güvenliği riskinin yaşandığı ve ayıplı hizmet veren yerlerle yasal yollardan mücadeleye devam edilmesi gerektiği gibi hususlarla ilgili çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.
http://www.memleket.com.tr/ozel-yurtlar-calistayi-yapildi-1747646h.htm